پیشنهاد اجرای برنامهی پایش وضعیت مبتنی بر تست التراسونیک
در نظام نگهداری و تعمیرات موجود در صنایع، استراتژیهای مختلفی وجود دارد که در هر صنعتی تلاش میشود یک استراتژی خاص به عنوان استراتژی برتر و برنده پیاده سازی شود. آنچه مسلم است، تلاش برای پیاده سازی یک استراتژی خاص در نظام نگهداری و تعمیرات محصول دیدگاه بسته است و لازم است به فراخور وضعیت مجتمع و تجهیزات و سایر پارامترهای موثر بر موضوع، استراتژیهای مورد نظر انتخاب و جاری شود.
تکنیکهایی همچون آنالیز التراسونیک، آنالیز ارتعاشات، آنالیز روغن و آنالیز دما (ترموگرافی) هر کدام مزایا و معایبی دارند. به عنوان نمونه یکی از بارزترین ویژگیهای عیبیابی به کمک تکنیک التراسونیک، تشخیص زودهنگام عیوب است. منظور از زودهنگام، تشخیص عیب پیش از شناسایی آن به کمک آنالیز ارتعاشات است. به همان میزان که توانایی این تکنیک برای تشخیص زودهنگام قابل تحسین است، کار با این تکنیک نیز با چالشهایی همراه است که از آن جمله میتوان به تفسیر دشوار نتایج به دست آمده اشاره نمود. ضمن این که کاربران این تکنیک نیز خاص هستند. در جدول زیر موارد کاربرد تکنیک التراسونیک در دو حوزهی امواج مکانیکی Air Borne و Structural Borne طبق استاندارد ISO29821 مورد اشاره قرار گرفته است.
همچنین کابرد آکوستیک امیشن در عیبیابی تجهیزات دوار به تفکیک نوع تجهیز و قطعهی معیوب در جدول زیر آمده است که بر اساس استاندارد ISO 22096 میباشد.
از مهم ترین کاربردهای التراسونیک میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بازرسی بیرینگهای دور پایین (در سرعت های زیر 600rpm که تکنیک آنالیز ارتعاشات تقریبا ناکارآمد است.)
- مدیریت دقیق شرایط روانکاری بیرینگها پیش از ایجاد آسیب ناشی از نقص روانکاری
- بازرسی کلیه بیرینگ ها و گیربکس ها
- عیب یابی تجهیزات الکتریکی
- تشخیص پاسی داخلی و کاویتاسیون در ولوها
- بازرسی کمپرسورهای همسان
- بازرسی تله بخارها
شرکت دیده پرداز صبا آماده ارائه خدمات در زمینه تست التراسونیک با استفاده از بروزترین تجهیز شناخته شده در این زمینه میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آموزش و هماهنگی انجام تست، با شماره موبایل 09133702405 ، سعید شیروانی، تماس حاصل فرمایید.